menu search
person
Merhaba, eğer uzun bir süredir WordPress kullanıyorsanız muhtemelen "beyaz sayfa hatası" ile karşılaşmış olabilirsiniz. Bu hatanın birçok nedeni olabilir. Belleğiniz dolmuş olabilir, yüklediğiniz bir eklenti sorun çıkarıyor olabilir veya hosting sağlayıcınızla ilgili bir sorun olabilir. Ayrıca, kullandığınız tema da bu hatayı tetikleyebilir. Sorunun kaynağını bulmak için wp-config.php dosyasına aşağıdaki kodu eklemeniz gerekmektedir:

```

error_reporting(E_ALL);

ini_set('display_errors',1);

define( 'WP_DEBUG', true);

```

Sorunun kaynağını belirledikten sonra, çözümler üretmek önemlidir. Eğer sorun eklentilerden kaynaklanıyorsa, bunları tek tek devre dışı bırakarak soruna neden olan eklentiyi tespit edebilir ve kaldırabilirsiniz. Tema kaynaklı bir sorun varsa, tema değiştirebilir veya hata yapılabilir yerleri düzeltebilirsiniz. Ayrıca, bellek uyarısı alıyorsanız, bellek limitini artırmanız gerekebilir.

Eklentileri yüklerken veya admin paneli üzerinden büyük dosyaları eklerken "Yüklemek istediğiniz bu dosya site için tanımlı en fazla dosya boyutunu geçiyor." gibi bir hata alabilirsiniz. Bu durumda, maksimum dosya boyutu sınırını artırmanız gerekebilir. Bunun için iki yöntem vardır:

1. **.htaccess dosyasına kodlar ekleyerek:** .htaccess dosyasını açın ve içine aşağıdaki kodları yapıştırıp kaydedin:

```

php_value upload_max_filesize 64M

```

Bu, maksimum dosya boyutunu 64MB'a çıkarır. İhtiyacınız halinde 128 - 256 MB'a da çıkarabilirsiniz.

2. **Increase Max Upload File Size eklentisiyle:** Bu eklenti sayesinde kodlarla uğraşmadan doğrudan dosya boyutu sınırını artırabilirsiniz. Admin panelinizden Eklentiler > Yeni ekle adımlarını izleyerek "Increase Max Upload File Size" eklentisini yükleyebilirsiniz. Sonrasında, maksimum dosya sınırını byte cinsinden girerek belirleyebilirsiniz. Eklenti arayüzünde bu değeri Megabyte'a dönüştürmek için gerekli bilgiler bulunmaktadır.
thumb_up_alt 0 beğenilme thumb_down_alt 0 beğenilmeme

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Hoş geldiniz, Wordpress Yardım sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
...